Tagliatelle de casa

Pentru a face paste de casa, taitei, ravioli sau taitei lati, indiferent ce forma ati alege pentru asta e cel mai indicat sa aveti oua de casa. Culoarea pastelor va fi cu totul alta in acest caz.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 g faina
  • un strop de sare
  • o lingurita de ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Pentru a face paste de casa, indiferent ce forma ati alege pentru asta e cel mai indicat sa aveti oua de casa. Culoarea pastelor va fi cu totul alta in acest caz.

Luati un bol si amestecati in acesta toate ingredientele pana obtineti un aluat omogen. Mai framantati putin, dupa care intindeti aluatul cat mai subtire si taiati-l in forma dorita. Puteti lasa pastele sa se usuce, sau le puteti fierbe imediat cu un sos la alegere.


Taiteii de casa se servesc cu sos bolognese, carbonara sau simplu cu ulei de masline, busuioc si rosii.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...