Taglierini cu scoici

Pe un tocator, asezati fiecare scoica pe partea plata si taiati-o pe lungime in jumatate. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa si adaugati s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 scoici
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1catel de usturoi
  • 2 ardei iuti rosii
  • 2 pahare de vin alb
  • 450 gr
  • />taglierini
  • 1 legatura patrunjel
  • 55-85 gr unt
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare

Pe un tocator, asezati fiecare scoica pe partea plata si taiati-o pe lungime in jumatate. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa si adaugati scoicile, usturoiul si ardeiul iute, matuntite. Dupa ce scoicile s-au rumenit pe o parte, turnati vinul, lasandu-l sa scada incet. Intre timp, fierbeti al dente pastele taglierini in apa cu sare. Adaugati-le peste scoici, impreuna cu patrunjelul si untul si luati de pe foc. Amestecati si asezonati daca e nevoie.
Alte retete culinare:

Spaghete cu rosii si ciuperci

Orez cu dovlecei la cuptor

Placinta cu dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...