Taglierini cu scoici

Pe un tocator, asezati fiecare scoica pe partea plata si taiati-o pe lungime in jumatate. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa si adaugati s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 scoici
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1catel de usturoi
  • 2 ardei iuti rosii
  • 2 pahare de vin alb
  • 450 gr
  • />taglierini
  • 1 legatura patrunjel
  • 55-85 gr unt
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare

Pe un tocator, asezati fiecare scoica pe partea plata si taiati-o pe lungime in jumatate. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa si adaugati scoicile, usturoiul si ardeiul iute, matuntite. Dupa ce scoicile s-au rumenit pe o parte, turnati vinul, lasandu-l sa scada incet. Intre timp, fierbeti al dente pastele taglierini in apa cu sare. Adaugati-le peste scoici, impreuna cu patrunjelul si untul si luati de pe foc. Amestecati si asezonati daca e nevoie.
Alte retete culinare:

Spaghete cu rosii si ciuperci

Orez cu dovlecei la cuptor

Placinta cu dovleac

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de anason

Cred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui...

Lichior de anason
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii