Taitei cu branza

Taiteii se fierb jumatate de ora in apa cu sare, se spala cu apa rece si se scurg. Se amesteca cu branza data pe razatoare. Se bat spuma ouale, se pu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g de taitei de casa
  • 300 g de branza sarata
  • 4 linguri de zahar
  • 3 oua
  • zahar vanilat
  • 3 linguri de unt

Mod de preparare

Taiteii se fierb jumatate de ora in apa cu sare, se spala cu apa rece si se scurg. Se amesteca cu branza data pe razatoare.

Se bat spuma ouale, se pun peste taitei, se omogenizeaza amestecul lucrand cu o furculita de jos in sus, apoi se rastoarna intr-o forma unsa cu unt.

Ouale se bat cu zaharul necesar si cu putin zahar vanilat.

Se pastreaza o lingura de unt, care se pune peste taitei cand se introduce forma in cuptor.

Se coc la foc potrivit o jumatate de ora, apoi se lasa in forma si se servesc calzi sau reci, ca desert.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri recomandate:

Spuma de capsuni

Tiramisu

Pateuri cu branza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos

Îmi plac nuca de cocos și ciocolata, iar o combinare a lor mi se pare cât se poate de reușită. Cum, totuși,...

Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca