Taitei cu branza

Taiteii se fierb jumatate de ora in apa cu sare, se spala cu apa rece si se scurg. Se amesteca cu branza data pe razatoare. Se bat spuma ouale, se pu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g de taitei de casa
  • 300 g de branza sarata
  • 4 linguri de zahar
  • 3 oua
  • zahar vanilat
  • 3 linguri de unt

Mod de preparare

Taiteii se fierb jumatate de ora in apa cu sare, se spala cu apa rece si se scurg. Se amesteca cu branza data pe razatoare.

Se bat spuma ouale, se pun peste taitei, se omogenizeaza amestecul lucrand cu o furculita de jos in sus, apoi se rastoarna intr-o forma unsa cu unt.

Ouale se bat cu zaharul necesar si cu putin zahar vanilat.

Se pastreaza o lingura de unt, care se pune peste taitei cand se introduce forma in cuptor.

Se coc la foc potrivit o jumatate de ora, apoi se lasa in forma si se servesc calzi sau reci, ca desert.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri recomandate:

Spuma de capsuni

Tiramisu

Pateuri cu branza

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...