Taitei cu pesmet

Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, dupa care se strecoara si se clatesc cu apa calda. Se pun apoi intr-un alt vas si se adauga pesmetu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-400 gr taitei
  • 200-300 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 100 gr pesmet alb
  • scortisoara
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, dupa care se strecoara si se clatesc cu apa calda. Se pun apoi intr-un alt vas si se adauga pesmetul prajit in unt incins. Se amesteca bine si se potriveste la gust de zahar si se adauga plicul de zahar vanilat sau scortisoara, dupa gust.


Se servesc calzi.

Alte retete culinare:

Chiftele

Cornulete cu rahat

Cozonac moldovenesc

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Cremsnit cu foietaj de casa

Reteta aceasta de foietaj o am de peste 20 de ani, m-a cucerit de prima data cand am facut-o si o fac deseori, chiar daca...

Cremsnit cu foietaj de casa
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii