Taitei cu pesmet

Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, dupa care se strecoara si se clatesc cu apa calda. Se pun apoi intr-un alt vas si se adauga pesmetu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-400 gr taitei
  • 200-300 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 100 gr pesmet alb
  • scortisoara
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, dupa care se strecoara si se clatesc cu apa calda. Se pun apoi intr-un alt vas si se adauga pesmetul prajit in unt incins. Se amesteca bine si se potriveste la gust de zahar si se adauga plicul de zahar vanilat sau scortisoara, dupa gust.


Se servesc calzi.

Alte retete culinare:

Chiftele

Cornulete cu rahat

Cozonac moldovenesc

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu sunca si ciuperci

Clatite, cu dragoste pregatite. Mie îmi plac clătitele, fie că sunt cu umplutură dulce ori sărată. Nu uitaţi...

Clatite cu sunca si ciuperci
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise