Taitei lati cu cartofi

Cartofii se zdrobesc fin. Din toate ingredientele se framanta un aluat elastic si nelipicios. Pe planul de lucru infainat, cu ajutorul sucitorului, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cartofi de dimensiune medie
  • fierti in coaja si decojiti
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 1 lingura de gris
  • 270 de grame de faina (in functie de dimensiunea cartofilor si a oului
  • dar si de calitatea fainii
  • cantitatea necesara poate varia intre 250 grame si 300 grame)

Mod de preparare

Cartofii se zdrobesc fin. Din toate ingredientele se framanta un aluat elastic si nelipicios. Pe planul de lucru infainat, cu ajutorul sucitorului, se intinde aluatul in foaie de aproximativ 1 mm grosime. Se taie cu rola ondulata, la o distanta de aproximativ 7 mm.

Se pune pe foc o oala cu volum de 4-5 litri, plina cu apa in care s-a adaugat 1 lingurita de sare, iar cand apa da in clocot se adauga taiteii, toti deodata. Destul de repede, taiteii se vor ridica la suprafata, moment din care se mai lasa sa fiarba maximum 1-2 minute.

Se scurg de apa si se clatesc sub un jet de apa rece.

Practic, in acest moment taiteii sunt gata si fiecare ii serveste dupa cum crede de cuviinta, eu am calit cateva secunde un catel de usturoi taiat marunt in 2 linguri de ulei de masline si am invartit o data pastele in acest amestec, apoi le-am alaturat unei tocanite.
Pofta buna!

Reteta Taitei lati cu cartofi a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de taietei gasiti aici:

Taietei cu varza,

Taietei cu ciuperci si rosii,

Tagliatele con verdure e speck (taietei cu verdeturi si carne afumata)

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...