Tortellini cu dovleac

Tortellini cu dovleac sunt foarte usor si rapid de preparat. Pentru paste ai nevoie de faina, oua,ulei, iar pentru umplutura de spanac si branza de vaci.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • sare
  • piper
  • 5 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 120 gr spanac
  • 300 gr branza de vaci
  • 70 gr cascaval
  • 100 gr bacon
  • 400 gr pulpa de dovleac
  • 2 linguri salvie tocata

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea, ouale, 1 lingura de ulei si 3 linguri de apa. Se framanta bine aluatul, apoi se infasoara intr-un prosop umed si se lasa 30 de minute. Separat, se decongeleaza spanacul si se paseaza. Se amesteca un galbenus de ou cu branza de vaci, cascavalul, spanacul, sarea si piperul. Din aluat se intinde o foaie, din care se decupeaza cerculete, iar in mijlocul fiecaruia se asaza o jumatate de lingurita de umplutura. Se ung apoi marginile cu albus batut si se pliaza in doua. Se preseaza si se rasucesc in jurul degetului, dupa care se pun la fiert in apa cu sare pentru 5 minute. Separat, se prajesc cubulete de bacon si dovleac. Se adauga apoi putina apa, in care au fiert pastele, salvia tocata si se lasa la fiert 5 minute.


Tortellini se servesc impreuna cu amestecul de bacon si dovleac.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Legume la cuptor

Mancare de mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...