Branza raw vegana made by Raw Chef Ligia Pop

Portii
5
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Branza
  • caju crud 200 g
  • seminte decorticate de floareasoarelui crude 100 g
  • usturoi 2 catei
  • mix de condimente macinat fin 5 g din coriandru, cimbru, patrunjel, piper, busuioc, rozmarin, maghiran
  • drojdie inactiva de bere 50 g
  • psyllium 70 g
  • morcov – 1 buc mare
  • patrunjel – 1 radacina
  • apa filtrata 70 ml
  • sare neiodata dupa gust
  • Pentru ornat
  • morcovi – 2 buc
  • patrunjel 2 radacini
  • cimbru uscat 10 g
  • patrunjel uscat 10 g

Mod de preparare

• toate ingredientele uscate: semintele, nucile, condimentele si sarea se adauga in vasul blenderului performant Oster Versa, fara sa adaugati apa. Dupa ce sunt macinate si s-au amestecat bine, le adaugati intr-un bol de sticla sau de lemn.
• tocati cuburi marunte morcovul si radacina de patrunjel, apoi adaugati-le peste mixul uscat macinat in prealabil in blender, impreuna cu restul ingredientelor si apa.
• amestecati cu mainile compozitia care trebuie sa fie lipicioasa. Daca mai este nevoie, adaugati apa pana se formeaza un aluat care sa stea impreuna, daca este modelat. Daca se intampla sa adaugati prea multa apa, puteti drege compozitia adaugand seminte/nuci macinate fin si psyllium, care de obicei leaga compozitia.
• dupa ce compozitia s-a legat, adaugati-o in forme culinare rotunde si presati bine cu o lingura sau cu o presa metalica. Eu am ales si optiunea sa intind o foaie inalta de 5-7 cm si ulterior am venit cu formele si am taiat rotite de branza.
• la final rulati rotitele prin morcovii si patrunjelul pentru orgnat, tocate in prealaabil marunt. Puteti folosi si mixuri dulci din morcovi si radacinoase uscate in locul morcovilor si patrunjelului proaspat.
• se pot pastra timp de 2-3 zile la frigider, intr-un recipient de sticla cu capac. Se vor pastra proaspete si vor avea un gust delicios pe masura ce se matureaza lent.

Savurati cu placere!

Reteta completa: http://ligiapop.com/2016/01/26/branza-raw-vegan-cu-morcovi-dulci-si-condimente/

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii