Lipii de casa grecesti

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum•

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • drojdie uscata - 1 plic
  • apa calduta - 250 ml
  • faina - 400 g
  • ulei de masline - 50 ml
  • sare - 1 lingurita

Mod de preparare

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• montati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm de margine si adaugati si spatula pentru curatat peretii interiori ai vasului
• porniti aparatul si adaugati peste 140 g de faina pentru inceput
• amestecati-le cateva minute si lasati-le cca 30 min acoperite cu un prosop, la cald
• adaugati apoi uleiul de masline, sarea si restul de 260 g faina si framantati cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum timp de 5 minute
• acoperiti cu o carpa sau folie de plastic si lasati la loc calduros la crescut, pentru 2 ore
• dupa ce a crescut, o pudrati bine cu faina, o intindeti si o portionati in bile – puneti folie de plastic pe fiecare in parte si lasati inca 10 minute
• modelati si pregatiti pitele in tigaie la foc potrivit, cateva minute pe fiecare parte
• puneti apoi un prosop umed peste ele pentru a ramane moi.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide