Paine alba cu masline negre

O painica pufoasa care se poate servi langa un iaurt sau un pahar de suc de rosii.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g masline negre fara samburi
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 1 lingura seminte de in
  • 800 g faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura seminte de mac

Mod de preparare

Drojdia se pune intr-o cana impreuna cu sarea si zaharul.

Amstecam pana devine drojdia lichida, adaugam 50 ml apa calduta si 2 linguri de faina. Amestecam si lasam 15 minute la dospit. Cernem faina intr-un vas incapator. Facem o adancitura la mijloc in care turnam maiaua (amestecul dospit).

Peste acesta turnam laptele caldut si apoi incorporam faina dinspre marginile vasului inspre mijloc. Framantam aluatul si din cand in cand picuram ulei de masline, pana se desprinde aluatul de maini. La final adaugam maslinele taiate bucatele. Acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza/ tripleaza volumul in loc ferit de curenti (cca 1 ora).

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Ungem tava adanca a cuptorului cu ulei de floarea soarelui, presaram seminte de in si de mac. Turnam in tava aluatul, il nivelam cu mana, mai presaram si deasupra cateva seminte si dam apoi tava la cuptor pentru 35-45 minute pana se rumeneste frumos. Portionam si servim. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...