Paine crocanta

Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lapte dupa care se adauga restul, "dizolvind" drojdia. Se adauga sarea si faina de

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g drojdie proaspata
  • 500 ml lapte incalzit
  • 1 lingurita sare
  • 585 g faina de secara
  • 100 unt inmuiat
  • 35 g faina de secara
  • 105 g faina alba

Mod de preparare

Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lapte dupa care se adauga restul, "dizolvind" drojdia. Se adauga sarea si faina de secara. Se framanta si se lasa sa creasca circa 20 de minute, apoi se adauga untul, restul de faina de secara si faina alba. Se framanta. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare. Se lasa la crescut circa 30 de minute. Aluatul nu creste mult. Dupa ce a crescut putin se imparte aluatul in 4 bucati, se intinde fiecare bucata cu faina alba, se inteapa aluatul cu o furculita se taie bucati de aproximativ 6 cm x 11 cm. Si se pune in tavi cu hartie de copt. Se coace la 275 grade C cam 6 minute sau la cuptoare cu aer cald la 250 grade.

Se lasa sa se raceasca si se serveste cu cascaval, branza topita sau cu un pahar cu iaurt.

Aceasta reteta a fost postata de Elena of Sweden pe forumul culinar.

Alte retete de paine recomandate:

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de pui cu omleta

Cand sunteti in pana de idei si nu mai stiti ce sa pregatiti bun, va recomand aceasta rulada. Se face repede, este economica...

Rulada de pui cu omleta
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii