Paine cu cartofi

Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 1/2 kg cartofi
  • sare
  • 2 linguri pline cu drojdie de bere
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura de zahar si cu o lingurita de sare.

Se framanta cu apa calduta o jumatate de ora, se adauga la framantat uleiul, dupa care se lasa aluatul sa dospeasca pana cand iese afara din vasul in care a fost framantat.

Se ung formele cu ulei, se pune aluatul impletit, se mai tin formele pe plita calda putin timp si se introduc in cuptorul incalzit, pentru trei sferturi de ora.

Painea se pastreaza acoperita, cateva ore.
Va recomandam si alte retete:

Ciorba de carne de porc

Supa de curcan ca in Ardeal

Ciorba radauteana

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!