Paine cu nuci

Aceasta reteta de paine de casa, cu nuci si fructe uscate este pur si simplu delicioasa. Se prepara conform retetei de baza, iar din acest aluat puteti face atat chifle cat si o paine mare, pe care sa o consumati impreuna cu branzeturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina integrala
  • 500g faina alba
  • 455g nuci
  • decojite
  • 115g caise uscate
  • tocate foarte marunt
  • 115g unt
  • la temperatura camerei
  • 625ml apa calduta
  • 30g drojdie proaspata sau 3 pliculete a cate 7g
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri rase de sare de mare

Mod de preparare

Respectati etapa 1 din prepararea painii de baza, iar in etapa 2, cand incorporati toata cantitatea de apa, adaugati si jumatate din cantitatea de nuci tocate grosier, cealalta jumatate urmand sa o puneti intr-un blender pana devin o pudra fina. Adaugati in aceasta etapa si caisele uscate tocate cat mai marunt si untul si abia apoi framantati bine.

Inainte de ultima dospirea a aluatului, puteti imparti aluatul in 4 parti si sa le modelati sub forma de rulouri, pe care sa le coaceti unul langa celalalt intr-o tava tapetata cu faina, dar puteti sa-i dati orice forma doriti. Lasati aluatul sa-si dubleze volumul, dupa care dati painea la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute, pana se rumeneste putin.


Painea cu nuci poate fi consumata ca atare, sau cu diferite tipuri de branzeturi. Merge foarte bine si cu mancarurile picante si cu muraturi.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...