Turte moldovenesti

Pentru turte moldovenesti se inmoaie drojdia cu zaharul apoi se adauga apa calduta si se toarna peste faina impreuna cu sarea. Se framanta cam 10 minute.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Pentru turte moldovenesti se inmoaie drojdia cu zaharul apoi se adauga apa calduta si se toarna peste faina impreuna cu sarea.Se framanta cam 10 minute apoi se adauga uleiul. Dupa ce s-a incorporat uleiul se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut aproximativ 1 ora. Dupa ce a crescut se portioneaza, se intinde aluatul pe masa de lucru si se coc intr-o tigaie cu ulei incins.Se coace pe ambele parti pana devin rumene.


Turtele moldovenesti se pot servi calde sau reci cu zahar pudra sau cu dulceata

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa