Cioco-painici

Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea liche

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500-550 g faina
  • 45 g cacao
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 6 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • Glazura:
  • un albus (sau 2-3 linguri apa)
  • 60 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea lichefia).

Luati laptele de pe foc si cand e doar caldut incorporati oul batut bine in prealabil si drojdia.

Intr-un vas amestecati bine faina cu scortisoara, sarea si cacao, peste care turnati apoi laptele si framantati pana obtineti un aluat lucios care se dezlipeste de degete.

Acoperiti vasul si lasati aluatul sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Pregatiti una-doua tavi in care puneti hartie de copt unsa cu putin ulei.

Cand aluatul a crescut taiati-l in bucati din care sa formati mingiute de marimea unei caise.

Acoperiti tavile si lasati painicile sa creasca inca 30 minute, sa isi dubleze volumul, dupa care le coaceti la 180 grade timp de 20 de minute.

Intre timp pregatiti glazura amestecand bine albusul cu zaharul pudra.

Dupa ce scoateti painicile din cuptor ungeti-le cu aceasta glazura cat sunt inca fierbinti.
Sunt foarte bune calde sau reci.

Pofta buna!

Reteta Cioco-painici a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete de chifle dulci gasiti aici:

Pufi-chifle cu apa minerala,

Cuiburi cu cocos,

Colaci cu alune

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa