Cioco-painici

Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea liche

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500-550 g faina
  • 45 g cacao
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 6 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • Glazura:
  • un albus (sau 2-3 linguri apa)
  • 60 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea lichefia).

Luati laptele de pe foc si cand e doar caldut incorporati oul batut bine in prealabil si drojdia.

Intr-un vas amestecati bine faina cu scortisoara, sarea si cacao, peste care turnati apoi laptele si framantati pana obtineti un aluat lucios care se dezlipeste de degete.

Acoperiti vasul si lasati aluatul sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Pregatiti una-doua tavi in care puneti hartie de copt unsa cu putin ulei.

Cand aluatul a crescut taiati-l in bucati din care sa formati mingiute de marimea unei caise.

Acoperiti tavile si lasati painicile sa creasca inca 30 minute, sa isi dubleze volumul, dupa care le coaceti la 180 grade timp de 20 de minute.

Intre timp pregatiti glazura amestecand bine albusul cu zaharul pudra.

Dupa ce scoateti painicile din cuptor ungeti-le cu aceasta glazura cat sunt inca fierbinti.
Sunt foarte bune calde sau reci.

Pofta buna!

Reteta Cioco-painici a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete de chifle dulci gasiti aici:

Pufi-chifle cu apa minerala,

Cuiburi cu cocos,

Colaci cu alune

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

Bougatsa este o delicioasă plăcintă grecească, umplută cu o cremă delicioasă de griș. Pentru această Bougatsa -...

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise