Corj

Am denumit-o asa, deoarce imi aduce aminte de vremurile din trecut, de clipele dulci din copilarie, de mirosul de vanilie ce inunda casa, atunci cand mama pregatea aceasta "prajitura", i-am spus prajitura, dar de fapt este o "paine de malai" pe care o devoram cu lapte dulce, iaurt sau lapte acru cum ii zicem noi.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 140 g faina de malai
  • 210 g faina alba
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 5o ml ulei
  • lapte dulce
  • iaurt sau lapte acru
  • putin praf de copt
  • putin bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, adaugam bicarbonatul de sodiu stins in lapte acru sau iaurt, apoi punem celelalte ingrediente. Cantitatea de lapte dulce adaugata, trebuie sa fie aceeasi cu cea de iaurt sau lapte acru. Amestecam totul pana se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Ungem tava cu 4-5 linguri ulei si punem compozitia. Se coace la foc potrivit. Se serveste cu iaurt sau lapte rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca