Aceasta reteta de cornulete de post vine de pe vremea bunicii, o reteta de cornulete fragede si delicioase, un desert minunat in perioada postului.
O mana de faina se amesteca cu drojdia si cu zaharul.
Cana cu ulei se toarna peste amestecul de faina, se mai toarna si a doua cana de ulei. Se toarna si cana cu apa. Se amesteca si se pune faina tot cate putina pt a se amesteca bine cand are consistenta potrivita se pregateste pt pus la dospit. Se acopera cu un dos de canepa curat si se pune la caldura intre 2 perini la dospit pt 30 min.
Dupa ce a dospit se intinde o foaie pe masa care se taie in patratele si se pune pe fiecare putina silvoita (marmelada de prune). Se formeaza cornulete . Se aranjeaza in tava si se dau la cuptor. Cand se scot din cuptor se dau calde prin zahar pudra.
Pofta buna! Reteta Cornulete (de post) a fost propusa de Misha. pe forum culinar.ro
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa