Coronite cu ciocolata

Se freaca galbenusurile cu zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se inglobeaza in spuma de albusuri si se adauga untul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cana de faina
  • 250 g unt
  • 5 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 200 g ciocolata
  • 4 linguri de lapte
  • o lingura de esenta de rom
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de miere

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se inglobeaza in spuma de albusuri si se adauga untul frecat spuma. Faina se toarna treptat, amestecand bine si avand grija, sa nu se formeze cocoloase.

Se rupe ciocolata in bucati, apoi se pune la topit intr-un vas la bain-marie. Se subtiaza cu 4 linguri de lapte si, dupa ce da in clocot, se lasa la racit. Se adauga esenta de rom si se amesteca foarte bine.

Din aluatul obtinut se intinde o foaie. Aceasta se taie in patrate cu latura de zece centimetri. Fiecare patrat se unge cu crema de ciocolata si apoi se ruleaza.

Se freaca bine cele doua galbenusuri cu mierea. Se ung coronitele cu acest amestec, dupa care se introduc in cuptor, intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se lasa la foc mare si se servesc calde.
Alte retete recomandate

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Tarta cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza chili

Dati click pe imagine daca vreti sa vedeti preparatul intreg pt. ca pozele sunt editate pe portrait. Ca sa va treaca...

Pizza chili
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca