Cozonac gustos cu nuca si rahat

Cozonacul cu nuca si rahat este delicios si simplu de pregatit. pentru a face aceasta reteta de cozonac va trebuie 1 kg de faina.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 40 g de drojdie proaspata
  • rahat
  • cacao
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Cozonacul cu nuca si rahat este delicios si simplu de pregatit. Pentru a face aceasta reteta de cozonac toate ingredientele  se tin la temperatura camerei cu cel putin o zi inainte de preparare. Se face o maia din drojdie,1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul si un praf de sare pana se albesc. Se incalzeste laptele si il turnam incet peste galbenusuri. Se amesteca bine pana nu se mai simte zaharul.Se pune coaja de lamaie rasa si faina treptat pana se incorporeaza toata. Se topeste untul, se adauga impreuna cu uleiul cate un pic, pana se incorporeaza tot in aluat, iar acesta nu se mai lipeste. Se acopera aluatul si il lasam la crescut, circa 40-45 de minute, la loc calduros. Jumatate din albusuri se amesteca cu zaharul si cacaoa, se adauga esenta de rom. Dupa ce aluatul a acesta a crescut, se imparte in doua parti. Pe fiecare se pune din amestecul de cacao si rahat.


Prima parte se imparte si ea in doua. Pe fiecare se pune din amestecul de cacao si rahat. Se ruleaza si se impletesc ambele rulouri. Se ruleaza, se pun in 2 tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca circa 30 de minute. Dupa ce a crescut se unge cu un ou amestecat cu 2 linguri de zahar si se introduce la cuptor circa 40-45 de minute. Cozonacul cu nuca si rahat se scoate din cuptor si se lasa la racit un pic, apoi se scot cozonacii din tava.


Cozonacul cu nuca si rahat se serveste ca desert la masa de sarbatori.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovleac cu linte rosie

Ador supele astea asa cum ador dovleacul. Sunt usor de preparat, sunt hranitoare si se potrivesc atat pentru cei mici cat si...

Supa crema de dovleac cu linte rosie
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca