Cuib de viespi

Faina se asaza pe o planseta impreuna cu patru linguri de zahar. Drojdia se amesteca cu zaharul vanilat si se desface in putin lapte. Se adauga galben

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana si jumatate de faina
  • 20 g drojdie
  • o cana de zahar
  • 200 g unt
  • 3 galbenusuri
  • o cana de lapte
  • o cana de miez de nuca macinata
  • zahar vanilat
  • 3 linguri de miere
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite de esenta de rom

Mod de preparare

Faina se asaza pe o planseta impreuna cu patru linguri de zahar. Drojdia se amesteca cu zaharul vanilat si se desface in putin lapte. Se adauga galbenusurile peste faina si peste drojdie. Se toarna laptele putin cate putin amestecandu-se foarte bine. Se adauga cele trei galbenusuri si o lingura de unt si se framanta aluatul, apoi se lasa la dospit o jumatate de ora.

Intre timp, se freaca untul ramas cu restul de zahar, pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga coaja de lamaie si romul.

Aluatul se intinde intr-o foaie foarte subtire, dreptunghiulara, pe planseta presarata cu faina. Se unge foaia cu amestecul de unt si zahar si se presara cu miezul de nuca. Se ruleaza foaia si se taie in bucati de aproximativ 15 centimetri lungime. Bucatile se asaza intr-o tava unsa cu putin unt si se dau la cuptor. Intre timp, se prepara un sirop din trei linguri de miere si trei linguri de apa. Se ung cu acest strop bucatile de prajitura atunci cand acestea sunt aproape rumenite. Se mai Iasa tava la cuptor pentru aproximativ zece minute.
Se pot servi calde sau reci.

Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...