Placinta cu branza si mere

Numai buna de servit cu un pahar de lapte.

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat 200 g unt 200 g zahar 4 oua 1 praf de sare 300 g faina coaja de lamaie 1 praf de copt Umplutura 900 g branza de vaci 300 g smantana 4 oua 300 g zahar 3 linguri gris 100 g stafide 40 g unt 2 mere coaja de lamaie esenta de Aroma de migdale
  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 900 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 3 linguri gris
  • 100 g stafide
  • 40 g unt
  • 2 mere
  • coaja de lamaie
  • esenta de aroma de migdale

Mod de preparare

Aluatul:

Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam faina, amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. La final adaugam albusurile batute spuma si framantam un aluat omogen,acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 30 min.

Umplutura:

Mixam branza cu smantana, adaugam ouale batute cu 200 g de zahar, esenta, grisul stafidele si amestecam bine. Dam la rece 10 min cat caramelizam merele. Zaharul ramas il caramelizam, adaugam untul si cand s-a topit adaugam merele taiate felii si lasam sa se caramelizeze. Intindem aluatul intr-o foaie,adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,si pe marginile tavii, adaugam 1/2 din compozitia de branza, adaugam un strat de mere caramelizate (1/2). Adaugam restul de branza si deasupra merele ramase impreuna cu caramelul.

Taiem surplusul de aluat ramas. Dam la cuptor cca 50 min pana se rumeste frumos deasupra.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sos Pesto cu nuci si arahide

Sosul Pesto este foarte raspandit si cunoscut. Provine din Italia, dar se gaseste si la noi in aproape toate magazinele....

Sos Pesto cu nuci si arahide
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii