Prajitura simpla

Albusurile se separa de galbenusuri, se bat bine. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga treptat zahar, galbenusurile, laptele, uleiul, bicarb

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte
  • jumatate de cana de ulei
  • un varf de cutit de bicarbonat de amoniu
  • putin otet
  • un pliculet de zahar praf cu aroma de vanilie
  • dulceata sau cirese ori visine din compot
  • faina cat cuprinde (astfel incat consistenta sa fie una potrivita - nici prea subtire
  • nici prea groasa)

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri, se bat bine. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga treptat zahar, galbenusurile, laptele, uleiul, bicarbonatul de amoniu stiunhs cu putin otet, faina si dulceata sau ciresele, visinele din compot. Se da la cuptor pana capata o culoare aurie pe deasupra. Se scoate din cuptor si se presara cu zahar praf cu aroma de vanilie.


Se serveste rece. Alte retete de prajituri recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...