Prajitura simpla

Albusurile se separa de galbenusuri, se bat bine. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga treptat zahar, galbenusurile, laptele, uleiul, bicarb

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte
  • jumatate de cana de ulei
  • un varf de cutit de bicarbonat de amoniu
  • putin otet
  • un pliculet de zahar praf cu aroma de vanilie
  • dulceata sau cirese ori visine din compot
  • faina cat cuprinde (astfel incat consistenta sa fie una potrivita - nici prea subtire
  • nici prea groasa)

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri, se bat bine. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga treptat zahar, galbenusurile, laptele, uleiul, bicarbonatul de amoniu stiunhs cu putin otet, faina si dulceata sau ciresele, visinele din compot. Se da la cuptor pana capata o culoare aurie pe deasupra. Se scoate din cuptor si se presara cu zahar praf cu aroma de vanilie.


Se serveste rece. Alte retete de prajituri recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!