Strudel croco-zemos cu visine si alune de post

Strudelul este un desert foarte cunoscut si apreciat. In aceasta reteta de strudel de post am adaugat un ingredient crocant pe langa delicioasele visine.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800g aluat foietaj congelat
  • un borcan compot de visine fara samburi 720ml sau visine proaspete
  • 50g zahar
  • 10g amidon
  • 100g alune de padure sau fulgi de migdale
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Strudelul de post cu visine este o reteta simpla si buna. Strecuram compotul de visine si pastram sucul si visinele in vase separate. Se dizolva amidonul in cateva linguri de sirop de visine.  Se masoara apoi cca 120ml suc de visine, se adauga zaharul, se da in fiert, apoi se adauga amidonul dizolvat si se lasa sa dea cateva clocote ca sa se lege. ia vasul de pe foc si se inglobeaza visinile. Se lasa sa se racoreasca.  Se incinge cuptorul la 200 grade C. Pe planseta cu faina se intinde cu sucitorul foaia care se taie in dreptunghiuri.

Compozitia de visine se repartizeaza pe foile de aluat si se ruleaza pe lung. Rulourile de aluat astfel obtinute se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu pensula cu putina apa si se presara deasupra alunele taiate fulgi. Se coc la cuptorul pregatit vreme de 25 de minute. Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. In cele din urma se presara peste strudele zahar pudra.


Pofta buna! Reteta Strudel croco-zemos a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...