Strudel cu dovleac MAYA (2)

1. Am pus faina,sarea si cam, 1/3 din unt in vasul robotului si l-am lasat la 2 sa amestece,pana s-au facut turturei de aluat(firmituri). 2. Am dat m

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 225 faina alba tip 1050
  • 1 priza sare
  • 170 unt rece
  • 150 apa rece
  • umplutura: dovleac ras
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

1. Am pus faina,sarea si cam, 1/3 din unt in vasul robotului si l-am lasat la 2 sa amestece,pana s-au facut turturei de aluat(firmituri).

2. Am dat mai incet, la 1 si am turnat incet apa rece, putin cate putin. Am lasat sa amestece, pana mi-a placut cum a aratat aluatul. L-am pus la rece intr-o folie transparenta.

3.Dupa juma' de ora aproximativ, am scos aluatul si l-am rolat, am pus inca o parte din unt, l-am impachetat si rolat din nou.

4. L-am pus la frigider pt 5 minute, l-am rolat iar am pus restul de unt,am impachetat, rolat si dat la frigider, de data asta vreo 10 minute.

5.L-am scos, l-am impartit in doua, am rolat 2 dreptunghiuri cu sucitorul de marmura, iar in rest am procedat cu umplutura, ca si in reteta precedenta Strudel cu dovleac MAYA (1).

Aa taiat cu forma de fursecuri cateva stelute, pentru decor.
Pofta buna!

Reteta Strudel cu dovleac MAYA (2) a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu dovleac gasiti aici:

Strudel cu dovleac MAYA (1),

Prajitura de dovleac cu ciocolata,

Placinta cu dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...