Biscuiti cu cimbru

O reteta de biscuiti sarati, aromati cu cimbru proaspat perfecti pentru a fi serviti la un film alaturi de branzeturi moi cum ar fi Brie sau Camembert si nuci, alune, migdale si un pahar de vin rosu. Se fac rapid si usor cu ingrediente putine.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g faina
  • -3 linguri de cimbru proaspat maruntit
  • -1 lingurita sare
  • -1/2 lingurita nucsoara proaspat razuita
  • -100 gr unt rece
  • -200 ml smantana
  • -1 ou

Mod de preparare

In vasul robotului punem faina, sarea, cimbru, nucsoara si amestecam putin.

Adaugam restul ingredientelor si pornim robotul, lasam sa mearga pana cand avem o bila de aluat.

Pe o folie alimentara scoatem aluatul si formam un patrat din el pe care il invelim bine si il dam la frigider pentru cel putin o jumate de ora.

Cu cat sta mai mult aluatul in frigider cu atat se intareste mai bine si vor fi mai fragezi biscuitii. Intindem aluatul pe folie sau direct pe foaia de copt cam de 0,5 cm grosime si ii taiem in forma dorita.

Punem pe tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 -15 minute. Se pastreaza bine in cutie metalica inchisa bine, dar din cantitatile date nu va mai fi nevoie sa ii pastrati.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de fasole boabe cu sunca

In timpul saptamanii cand nu avem foarte mult timp liber pentru gatit, putem apela la preparate rapide chiar daca folosim si...

Mancare de fasole boabe cu sunca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca