Cornulete de post cu bors

Se dizolva praful de copt in bors, se toarna uleiul, se amesteca bine, dupa care se toarna faina in ploaie, pana se formeaza o coca suficient de tare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 l ulei
  • 350 ml bors
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se dizolva praful de copt in bors, se toarna uleiul, se amesteca bine, dupa care se toarna faina in ploaie, pana se formeaza o coca suficient de tare.

Se framanta, se intinde cu sucitorul pe tabla infainata, apoi se taie in patrate,

cu latura cam de 4 cm.

In mijlocul fiecarui patrat se pune gem, rahat taiat sau marmelada. Se infasoara in forma de cornulete si se coc la foc potrivit.

Cand sunt gata, se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna!

Reteta Cornulete de post cu bors a fost propusa de Valerica pe forum culinar.ro

Alte retete de cornulete gasiti aici:

Melcisori cu nuca (de post),

Varzari moldovenesti ,

Strudel cu dovleac MAYA (1)

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Intreaga blogosfera culinara comenteza indelung daca reteta originala de spaghete carbonara contine sau nu smantana. Nu vreau...

Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca