Cornulete sarate

Se amesteca laptele, drojdia, uleiul, putina sare si faina, iar aluatul obtinut se lasa intr-un loc "caldut" cca 45 min. Dupa aia se intinde aluatul s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr lapte
  • 50 gr ulei
  • 600 gr faina
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 galbenuse
  • sare si chimen

Mod de preparare

Se amesteca laptele, drojdia, uleiul, putina sare si faina, iar aluatul obtinut se lasa intr-un loc "caldut" cca 45 min.

Dupa aia se intinde aluatul si se taie triunghiuri cu "pintenul"(sau cu cutitul)

se ruleaza frumos cornulete

Se aseaza in tava,se ung cu galbenusele de ou("batute" putin), se presara sare si chimen peste ele si se baga in cuptorul incalzit la 180gr-200gr,pt cca 25 min.
Pofta buna!

Reteta Cornulete sarate a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Saratele de cascaval ,

Chifle cu cascaval,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...