Covrigei de-ai casei

Covrigeii sunt deliciosi. Pentru a prepara acesti covrigei aveti nevoie de ulei, ou, lapte, drojdie si faina.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • o bucăţică de drojdie - 25 gr
  • o jumătate de linguriţă de zahăr
  • sare
  • făină cât cuprinde

Mod de preparare

Covrigeii sunt deliciosi. Pentru a prepara acesti covrigei se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Într-un castron se toarnă puţină făină, după care se adaugă drojdia, oul, sarea şi laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. Se mai adaugă făină pentru a forma un aluat ca pentru pâine.

Se adaugă câte puţin ulei şi se frământă în continuare până se încorporează întreaga cantitate. Se lasă la dospit o jumătate de oră.Apoi se trece la etapa următoare, adică aceea a confecţionării covrigeilor. Se ia câte o bucăţică mică de aluat şi se formează câte un covrigel în formă de opt.Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Se dau în cuptorul încălzit pentru o jumătate de oră. După 15 minute se ung covrigeii cu un ou bătut şi se presară cu chimen, mac sau caşcaval ras. Se lasă apoi pentru încă 15 minute, până devin frumos aurii.


Covrigeii "de-ai casei" se servesc dupa ce s-au racit.

Sursa acewstei retete este blogul culinar alice-albinutza.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...