1. Incalzim 180 gr de lapte (doar putin cat sa nu fie rece rece) si dizolvam dojdia in el,adaugam mierea si 160 gr faina. 2.Dupa ce si-a dublat volumu
1. Incalzim 180 gr de lapte (doar putin cat sa nu fie rece rece) si dizolvam dojdia in el,adaugam mierea si 160 gr faina.
2.Dupa ce si-a dublat volumul (aproximativ 1ora) adaugam restul de lapte (100 gr) si o parte de faina si amestecam putin aluatul. Adaugam oul, sarea, zaharul si restul de faina si framantam pana la compactare.
3. Adaugam acum uleiul si ierburile si framantam.
4. Dupa 5-6 minute de framantat iese urmatoarea bila, punem la crescut 45 minute.
5. Impartim aluatul (eu l-am impartit in 4 bilute de aproximativ 150 gr) si intindem fiecare bucata cam cat grosimea unui deget (nu se intinde cu facaletul ci cu mana) si punem la crescut 30 minute.
6. Facem mici gropite cu degetele,ungem cu saramura si mai lasam 30-40 minute sa creasca:
Le bagam la 200 grade pentru 15 minute (inainte le pudrati cu sare grunjoasa)
Pofta buna!
Reteta Focaccine aromate (focaccia) a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Alte retete de focaccia gasiti aici:
Focaccia umpluta ,
Foccacia umpluta a la MAYA .
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii