1. Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora. 2. In timp c
1. Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora.
2. In timp ce creste aluatul facem umplutura. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in 3-4 linguri de ulei. Adaugam ardeiul taiat feliute subtiri, patrunjelul tocat si rosiile fara pielita si tocate,cand si-au schimbat culoarea adaugam carnea tocata, o condimentam dupa gust cu sare, piper si eventula niste boia iute si cam in 10 minute e gata.
3. Rasturnam aluatul pe planul de lucru pudrat cu destula faina, il impartim in patru bile.
Intindem prima bila intr-o foaie nu mai groasa de 2-3 mm, o punem in tava (eu nu am tapetat-o dar daca vreti puteti pune foaie de copt) si o ungem bine cu ulei.
Punem deasupra un sfert din umplutura, o bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 12-15 minute (nu mai mult).
NU trebuie sa se bronzeze. Daca o lasati mai mult o sa fie mai greu la rulat.
4. Le rulam si le servim cat sunt calde (se pot manca si reci sau reincalzite).
Pofta buna!
Reteta Lahmacun, piadine turcesti picante a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Alte retete cu piadine (lipii) gasiti aici:
Shawarma ,
Tort aperitiv ,
Piadina(lipie) .
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa