Lahmacun, piadine turcesti picante

1. Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora. 2. In timp c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • NGREDIENTE ALUAT:
  • 450 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 7 gr drojdie uscata sau 20 proaspata
  • 280 gr apa calduta
  • 2 linguri ulei masline sau de floare soarelui
  • UMPLUTURA: 500 gr carne tocata vaca/miel
  • 2 cepe mici
  • 3 rosii fara pilita si tocate
  • 1 ardei mic verde sau rosu iute
  • 1 lingura mare de patrunjel au coriandru
  • sare
  • piper
  • ulei masline de uns

Mod de preparare

1. Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora.

2. In timp ce creste aluatul facem umplutura. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in 3-4 linguri de ulei. Adaugam ardeiul taiat feliute subtiri, patrunjelul tocat si rosiile fara pielita si tocate,cand si-au schimbat culoarea adaugam carnea tocata, o condimentam dupa gust cu sare, piper si eventula niste boia iute si cam in 10 minute e gata.

3. Rasturnam aluatul pe planul de lucru pudrat cu destula faina, il impartim in patru bile.

Intindem prima bila intr-o foaie nu mai groasa de 2-3 mm, o punem in tava (eu nu am tapetat-o dar daca vreti puteti pune foaie de copt) si o ungem bine cu ulei.

Punem deasupra un sfert din umplutura, o bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 12-15 minute (nu mai mult).

NU trebuie sa se bronzeze. Daca o lasati mai mult o sa fie mai greu la rulat.

4. Le rulam si le servim cat sunt calde (se pot manca si reci sau reincalzite).
Pofta buna!

Reteta Lahmacun, piadine turcesti picante a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu piadine (lipii) gasiti aici:

Shawarma ,

Tort aperitiv ,

Piadina(lipie) .

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!