Pateuri spirala

Pateurile spirala se fac foarte simplu din aluat de foietaj si diferite seminte. puteti folosi seminte de chimen, seminte de susan sau seminte de mac. Aceste saratele sunt ideale ca aperitiv ori gustare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 50 de spirale iti trebuie doar:
  • 1 aluat de foietaj
  • 1 ou
  • cateva lingurite de chimen
  • cateva lingurite de mac
  • cateva lingurite de susan

Mod de preparare

Aceste saratele sunt numai bune de rontait seara la un film bun sau de ce nu cu o bere rece

Cu minim de efort iti vor iesi niste pateuri delicioase, mult mai bune si mai ieftine ca cele din magazin. Si precis ca vor fi mult mai proaspete.

Aluatul scoate-l din timp din congelator si lasa-l sa se decongeleze in ritmul lui. Mai bine-l scoti cu o noapte inainte si-l lasi la frigider decat sa il grabesti. Cand il tai trebuie sa fie decongelat dar inca un aluat rece.
Tai foaia de aluat in doua pe lungime, apoi tai pe latime fasii de 1.5 cm. Rasucesti fiecare fasie in spirala si o asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Procedezi la fel pana termini aluatul, vei umple doua tavi. Ungi fiecare spitala cu putin ou si apoi presari seminte, pe unele de chimen, pe altele de mac, de susan. Pui cate-o tava pe rand la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de min. Scoti pateurile sa se raceasca pe un servet de hartie care sa absoarba surplusul de grasime din foietaj si apoi le aranjezi, sa fie gata de servit.


Le poti combina cu un dip, eventual o pasta de branza. Pofta buna!
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca