Pizza cu de toate

Aluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins, aluatul de pizza se introd

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentry 4-6 portii
  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 10 gr drojdie (jumatate de cub)
  • 1 lingura rasa sare
  • Compozitie:
  • 100 gr salam uscat de sibiu
  • 150 gr sunca putin afumata
  • 3-4 linguri porumb dulce
  • 6-8 ciuperci champignon
  • 1 rosie mica
  • 1 ardei rosu
  • masline verzi
  • cascaval ras
  • parmezan ras
  • Sos:
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 rosie decojita tocata
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de oregano
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 fir de ulei de masline

Mod de preparare

Aluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins, aluatul de pizza se introduce in cuptorul preincalzit, la circa 220 grade.

Se adauga intr-un vas adanc ingredientele pentru aluat: faina, jumatate de cub de drojdie faramitat cu mana, 1 lingura rasa cu sare si apa. Se framanta aluatul pana se intareste bine si nu se mai lipeste de marginile vasului. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa deoparte pana se pregateste compozitia (preparea compozitiei a durat circa 15 minute deci atat am lasat si aluatul la dospit)

Se pregateste sosul cu ingredientele de mai sus si se pregatesc ingredientele pentru ornarea aluatului.

Intre timp aluatul se intinde in tava, cu mainile sau cu ajutorul unui pahar lunguiet si se intinde sosul preparat pe toata suprafata aluatului, se introduce tava la cuptor pentru cateva minute (4-5 min ) apoi se aseaza ingredientele pentru ornare.

Se adauga si maslinele si branzeturile (cascavalul ras si parmezanul) si se introduce la cuptor pentru inca aproximativ 10 minute, pana se topesc branzeturile si se formeaza o crusta aramie si crocanta.


Pizza trebuie consumata imediat dupa ce ati scos-o din cuptor pentru a ramane pufoasa si pentru a isi pastra aromele.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca