Pizza Margeritta

Pizza Margeritta este o pizza de casa absolut delicioasa. Cand doresti sa prepari o cina rapida si la indemana pizza te scoate din incurcatura.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 250 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • 3-4 frunze busuioc
  • oregano

Mod de preparare

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul .
Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.
Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline
Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic .Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.
Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit .
Ungem tava cu putin ulei de maslinesau tapetam cu hartie de copt.
Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul. Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini .Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului ( mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.
Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata blatului cu sos de rosii.
Asezam rosiile si mozzarella taiate felii, presaram oregano si garnisim cu frunzulite de busuioc.
Dam la cuptor.


Servim pizza margeritta dupa ce s-a racit putin.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Snickers

Sunt convinsa ca toata lumea adora batoanele Snickers, dar dupa ce veti incerca prajitura ce urmeaza, sigur nu veti mai...

Desert prajitura Snickers
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca