Placinta cu carne

Intai se face aluatul si pentru aceasta se inmoaie drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute ca sa creasca. Apoi se adauga faina, zaharul i apa cald

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 - 700 g de faina
  • 50 ml ulei
  • drojdie cat o nuca
  • 1 lingurita zahar
  • apa calda
  • Umplutura:
  • 2 salate
  • 4 legaturi stevie
  • 2 cepe
  • 200 g piept de pui fiert
  • 5 oua
  • 100 g cascaval ras
  • delicat

Mod de preparare

Intai se face aluatul si pentru aceasta se inmoaie drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute ca sa creasca.

Apoi se adauga faina, zaharul i apa calduta atunci cand e nevoie pentru ca faina sa se amestece.

Dupa ce s-a framantat, se lasa aluatul la rece timp de 1- 2 ore, dupa care se rupe din aluat si se intind 5 foi de 15 cm diametru.

Umplutura se face astfel: se spala verdeturile, se opareste, se toaca si se caleste impreuna cu ceapa taiata marunt.

Pieptul de pui se fierbe si se taie cat se poate de mic si apoi se amesteca cu spanacul si ceapa calita.

Se potriveste la gust cu delikat si condimente.

Pe fiecare foaie de aluat se pune o lingura de spanac cu pui si in mijlocul spanacului se face o adancitura si se pune un ou crud.

Se presara sare si putin cascaval ras.

Se aduce cealalta parte a aluatului se acopera si se prezeaza bine ca sa se lipeasca marginile.

Se pun intr-o tava unsa cu ulei in prealabil, si se dau la cuptor la foc potrivit.
Pofta buna!

Alta reteta placinta:

Placinta cu dovleac,

Placinta cu mere

Placinta cu branza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am...

Prajitura cu pere intregi si scortisoara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca