Placinta cu cascaval

Faina se amesteca impreuna cu boiaua, cu untul topit si omogenizat cu apa. Se amesteca totul repede pana ce se formeaza un aluat moale. Se lasa timp

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 125 ml apa
  • 75 gr unt taiat cuburi
  • Pentru umplutura:
  • 2 oua separate
  • 200 ml smantana grasa
  • 2 lingurite mustar
  • 175 gr cascaval ras
  • 50 gr cascaval taiat cuburi
  • 1 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu boiaua, cu untul topit si omogenizat cu apa. Se amesteca totul repede pana ce se formeaza un aluat moale. Se lasa timp de 15 minute sa se odihneasca apoi se intinde intr-o tava de tarta. Se lasa la copt cateva minute, apoi se lasa la racit. Separat, se freaca galbenusurile, smantana, mustarul si se asezoneaza. Se adauga cascavalul si cimbrul, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna totul peste tarta si se la sa la cuptor 20-25 de minute .


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Chiftele Placinta de dovleac Maioneza de post

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...

Desert tarta Galette cu capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii