Placinta cu pui si jambon

Aluatul: Se amesteca toate ingredientele si se adauga apa calda cat sa-ti iasa un aluat moale, pe care il las sa se odihneasca la cald. Intre timp se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 1 cub de drojdie
  • apa calda
  • sare
  • Umplutura
  • 1 piept de pui
  • 100 g jambon
  • 2 legaturi de ceapa
  • 400 ml de smantana
  • 3 oua
  • 1 fir de cimbru
  • tarhon
  • patrunjel tocat
  • sare si piper

Mod de preparare

Aluatul:

Se amesteca toate ingredientele si se adauga apa calda cat sa-ti iasa un aluat moale, pe care il las sa se odihneasca la cald.

Intre timp se taie in cuburi pieptul de pui si jambonul, si se calesc impreuna pana se rumenesc.

Se amesteca ouale, smantana, cimbrul, verdeata tocat, sarea si piperul dupa gust, si se adauga carnea rumenita.

Se intind 2 parti din 3 parti de aluat, intr-un vas uns cu ulei, se toarna compozitia ce carne si smantana.

Deasupra se aseaza aluatul ramas taiat fasii si asezat in gratii, si se coace la foc potrivit 45-50 de minute.
Pofta buna!

Alte retete de placinta gasiti aici:

Placinta cu dovleac,

Placinta cu mere,

Placinta Americana de Mere

Chec (cake) cu masline,

Saratele cu ansoa si masline,

Sandvis cu sardele si masline negre

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca