Placinta cu spanac si carne de pui

1. Se fierbe carnea de pui si apoi se desprinde de pe oase, se indeparteaza pielea si se toaca. 2. Se amesteca spanacul cu ouale, ricotta, carnea si c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g spanac
  • 5 oua
  • 250 g ricotta
  • 500 g foi de placinta
  • 75 g unt topit sau ulei
  • carne de pui
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

1. Se fierbe carnea de pui si apoi se desprinde de pe oase, se indeparteaza pielea si se toaca.

2. Se amesteca spanacul cu ouale, ricotta, carnea si condimentele.

3. Se unge tava cu unt sau cu ulei si se aseaza in tava jumatate din foile de placinta una cate una. Fiecare foaie se unge dupa ce a fost asezata in tava.

4. Se toarna umplutura si se intinde uniform in tava.

5. Se aseaza in acelasi mod restul de foi. Se unge si foaia de deasupra si se cresteaza din loc in loc. Marginile se umezesc cu apa pt. a nu se usca prea tare in timpul coacerii.

6. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180*C, timp de 40-50 minute.
Pofta buna!

Reteta Placinta cu spanac si carne de pui a fost propusa de Salmida pe forum culinar.ro

Alte retete de placinta gasiti aici:

Placinta intinsa,

Placinta taraneasca cu branza,

Placinta cu loboda si marar

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

Desert paleuri cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii