Placinta dobrogeana

Se sparge oul, se adauga apa cat incape in trei jumatati de ou, se adauga un praf de sare si se cerne deasupra faina. Se framanta un aluat potrivit d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de oaie
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • 2 oua
  • 1 lingurita de menta faina

Mod de preparare

Se sparge oul, se adauga apa cat incape in trei jumatati de ou, se adauga un praf de sare si se cerne deasupra faina. Se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa sa se odihneasca Carnea se trece prin masina de tocat, se caleste cu ceapa tocata marunt si se amesteca, dupa ce s-a racit, cu un ou intreg batut bine, o lingurita de menta pisata, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza amestecul si se umplu placinte mici din bucati de aluat intinse in foi subtiri dupa cre se pun la prajit.


Se servesc calde. 

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii Piperchi targasiti este o mancare de ardei prajiti...

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii