Placinte codrenesti (sarate si dulci)

Placinte codrenesti sarate si dulci sunt placinte cu branza sarata si/sau dulce, care pot fi servite la mic dejun, gustare sau desert. Sunt foarte bune!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coca:
  • aprox. 500 gr. faina
  • 1 praf de sare
  • 300 ml. apa
  • 1 cub drojdie
  • 1 lgt. cu zahar
  •  
  • Umplutura:
  • branza sarata si marar / branza sarata
  • ceapa verde si cartofi / mere / dovleac

Mod de preparare

1 cub de drojdie se dizolva in putina apa calduta cu 1 lgt. cu zahar.

Peste faina se adauga un praf de sare, apoi maiaua crescuta, se amesteca si se toarna apa calduta cate putina si apoi se framanta aluatul. Se lasa la dopsit 40 min.

Intre timp se pregateste umplutura:
- branza sarata cu marar
- branza sarata cu codite de cepa verde si cartofi fierti zdrobiti
- mere calite cu zahar
- dovleac calit cu zahar

Din aluat se rup bilute, se intind cu sucitorul, se adauga in mijloc umplutura, apoi placinta se strange deasupra in pliuri si se intinde iar cu sucitorul.

Placintele se frig intr-o tigaie teflonata, unsa cu ulei, cateva minute pe fiecare parte. Se aseaza una peste alta si se acopera cu un servet.

Se servesc calde, simple sau cu smantana / usturoi.

Produsele Philips mi-ar usura cu siguranta munca in bucatarie.


Placintele codrenesti se servesc calde, simple sau cu smantana.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort in patratele

Este un tort preparat in forma de cozonac, cu blat de cacao si nuca, putin insiropat, cu piersici din compot si crema de...

Desert tort in patratele
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca