Placinte cu branza in tigaie (reteta video)

Placinta cu branza in tigaie este o reteta de placinta cu branza sarata delicioasa. O reteta de placinta ce poate fi pregatita si cu varza sau cu cartofi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 500 gr branza telemea
  • 300 ml lapte
  • o legatura de ceapa verde
  • 1 ou
  • 3 linguri de ulei
  • 10 gr de drojdie uscata
  • un praf de sare

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol incapator. Facem o gropita in mijloc si turnam laptele caldut in care am dizolvat drojdia uscata si oul incepem sa amestecam bine pentru a incorpora laptele in faina si pentru a osrma un aluat. Cand laptele s-a absorbit si aluatul este aproape format adaugam uleiul si sarea si framantam bine aluatul cam pentru 10-15 minute, pana ce devine suplu si nu se mai lipeste de maini. Punem aluatul intr-un vas curat, uns cu ulei si-l lasam sa dospeasca, la loc caldut pentru 30-40 de minute sau pana ce isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, rupem din el bucati de marimea unui ou mai mare, le intindem putin cu facaletul si in mijloc punem o lingura cu varf din umplutura.

Pentru umplutura amestecam branza telemea cu ceapa verde. Inchidem bine discul de aluat astfel incat umplutura sa ramana in mijloc si sa fie bine inchisa si intindem inca o data aluatul, destul de sutire dar avand grija ca umplutura sa nu iasa. Prajim placintele astfel formate intr-o tigaie incinsa la foc mediu spre mic in care adaugam putin ulei. Intoarcem placintele pe amblele parti si le prajim pana ce devin aurii deasupra. Servim placintele calde, eventual alaturi de smanatana.

Vezi video : 

Pofta buna din Jamila's Cuisine


Placintele cu branza se servesc calde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ovaz si nectarine

O super prajitura aromata si gustoasa!

Prajitura cu ovaz si nectarine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca