Pogacsa (pogaci)

1. Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece. 2. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 650 gr faina
  • 20 gr drojdie uscata
  • 200 gr cascaval afumat
  • 50 gr margarina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 ou pentru uns
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece.

2. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze maiaua, se puna la cald sa cresca.

3. Se face un con pe masa de lucru din faina, o gaura in centrul ei in care se pun galbenusurile, sare si piper,apoi maiaua crescuta si la sfirsit vinul, framintind incet.

4. Framintam pina aluatul se ia de pe degete, este elastic dar nu foarte tare, se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.

5. Apoi intindem si deasupra presaram brinza amestecata cu margarina

rulam, intidem din nou de inca 2 ori, cu paze de 10 minute intre fiecare intindere a aluatului, pina obtinem o consistenta unitara.

6. Lasam din nou la dospit jumatate de ora.

7. Dupa dospire, intindem foaia cam de 2 cm grosime, decupam forma pe care o dorim, asezam pe foaiede copt, apoi zabralim pagacsa cu cutitul si ungem cu oul batut.

8. Cuptorul se incinge intre timp bine, si foile intra la copt la 200 C pentru 20 min, functie de cuptor.
Pofta buna!

Reteta Pogacsa a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro

Alte retete de pogaci gasiti aici:

Pogacele (pogaci) fragede ,

Pogaci cu jumari de porc,

Chifle cu cartofi

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de porc la tava

Asediat de expresia „cea mai sanatoasa leguma este porcul”, m-am gandit sa-ti pregatesc ceva... cu porc. Reteta...

Friptura de porc la tava
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii