Pogacsa (pogaci)

1. Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece. 2. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 650 gr faina
  • 20 gr drojdie uscata
  • 200 gr cascaval afumat
  • 50 gr margarina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 ou pentru uns
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece.

2. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze maiaua, se puna la cald sa cresca.

3. Se face un con pe masa de lucru din faina, o gaura in centrul ei in care se pun galbenusurile, sare si piper,apoi maiaua crescuta si la sfirsit vinul, framintind incet.

4. Framintam pina aluatul se ia de pe degete, este elastic dar nu foarte tare, se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.

5. Apoi intindem si deasupra presaram brinza amestecata cu margarina

rulam, intidem din nou de inca 2 ori, cu paze de 10 minute intre fiecare intindere a aluatului, pina obtinem o consistenta unitara.

6. Lasam din nou la dospit jumatate de ora.

7. Dupa dospire, intindem foaia cam de 2 cm grosime, decupam forma pe care o dorim, asezam pe foaiede copt, apoi zabralim pagacsa cu cutitul si ungem cu oul batut.

8. Cuptorul se incinge intre timp bine, si foile intra la copt la 200 C pentru 20 min, functie de cuptor.
Pofta buna!

Reteta Pogacsa a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro

Alte retete de pogaci gasiti aici:

Pogacele (pogaci) fragede ,

Pogaci cu jumari de porc,

Chifle cu cartofi

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Creveti marinati la gratar

BUNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII TARE BUNI :))

Creveti marinati la gratar
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos