Rasucite cu branza si oregano

Se amesteca drojdia cu 2 lingurite zahar si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca maiaua 10 minute. Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 - 315 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 42 gr. drojdie proaspata sau 15 g drojdie uscata
  • 600 gr. faina
  • 1 lingurita sare
  • 140 g unt/margarina
  • taiate in bucatele mici
  • 2- 3 linguri unt /margarina
  • topite
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. branza çerkez sau branza cheddar (eu am pus 50 g ementhal si 50 g feta)
  • 1-2 linguri oregano
  • piper proaspat macinat
  • pentru uns: 1 galbenus de ou + 1 lingura de apa ( se amesteca)

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 2 lingurite zahar si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca maiaua 10 minute. Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si sarea. Peste faina se adauga maiaua si restul ingredientelor. Se framanta pana rezulta un aluat neted si elastic, care se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera si se lasa la dospit 1 1/2 -2 ore. Dupa ce a dospit, aluatul se intinde intr-un dreptunghi de 38x45 cm, foaia sa nu fie foarte subtire altfel aluatul va iesi uscat. Se unge cu cele 2 linguri de unt topit, apoi se presara cu branza rasa, piperul si oregano. Se pliaza in doua pe latime, si se mai intinde pana ajunge 25 x 45 cm. Apoi din laterala de 25 cm se taie fasii late de 1 cm, eu le-am facut mai groase si mi-au rezultat 24 bucati, care se rasucesc, apoi fiecare fasie rasucita se strange si se face ca o coronita cu capetele sub ea. Se aseaza in tavi pe hartie de copt, se mai lasa la dospit, acoperite cu servete curate, cam 30 min, apoi se ung cu galbenus + apa (inainte de a le unge cu galbenus, eu le-am uns si cu o lingura de unt topit). Se coc in cuptorul preincalzit la 190 C, circa 25 de minute. La jumatatea timpului de coacere se rotesc tavile.
Se servesc ca si gustare sau aperitiv. Reteta Rasucite cu branza si oregano a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete similare gasiti aici:

Roza cu oregano si parmezan,

Pateuri cu branza,

Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv "Taci si inghite"

Acum cateva zile a pus Gaby pe Facebook un link cu o reteta: "Taci si inghite". Am tacut si am inghitit in sec, ce...

Aperitiv "Taci si inghite"
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca