Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuioc

Faceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1 cm grosime. Intindeti foa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • aluat de paine
  • 10 felii de sunca de Parma
  • 8 oua fierte
  • 400 g branza
  • 2 maini de busuioc proaspat
  • rosii coapte la soare sau rosii prunisoare
  • masline taiate in jumatate
  • ulei de masline extravirgin
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Faceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1 cm grosime. Intindeti foaia pana cand ajunge la dimensiuni de circa 1 m lungime si 18-20 cm latime. In mijlocul foii, pe lungime, asezati pe rand sunca de Parma, ouale, branza, busuiocul si, eventual, rosiile si maslinele, daca ati optat sa le folositi. Stropiti totul cu ulei de masline extravirgin si asezonati cu sare si piper. Rulati aluatul peste umplutura, astfel incat sa se formeze un cilindru, asemanator cu pastele cannelloni (care adapostesc in interior un amestec). Apoi, tot ce trebuie sa faceti este sa uniti capetele intre ele. Presati si prindeti ferm cele doua capete, astfel incat sa obtineti o paine in forma de covrig. Asezati painea pe o tava presarata cu faina, lasati-o 15 minute sa creasca, presarati faina deasupra si introduceti-o pentru 35 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste.


Lasati-o la racit, apoi fie o luati la picnic si o feliati acolo (daca aveti noroc, va mai ramane cat de cat calda in interior), fie o mancati pe loc. Alte retete recomandate:

Rulada

Placinta cu dovleac

Aluat frantuzesc

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci la punga

Imi plac ciupercile si azi am gasit niste palarioare mari,deja le vedeam umplute si la cuptor si eu nici nu le...

Ciuperci la punga
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii