Saleuri cu chimen

Se amesteca faina cu sare, drojdia dizolvata in lapte si untul frecat bine. Coca obtinuta se framanta, dupa care se intinde o foaie, se strange in 4

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 2 oua
  • sare
  • 30 gr drojdie
  • 1 pahar lapte
  • faina cat cuprinde
  • chimen

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sare, drojdia dizolvata in lapte si untul frecat bine. Coca obtinuta se framanta, dupa care se intinde o foaie, se strange in 4 si se pune la rece. Se repeta operatia cu stransul si intinsul de 3 ori iar apoi se tine foaia impaturata la rece cate 20 minute. Se intinde o foaie mai groasa, din care se taie batoane care mai apoi se ung cu ou. Se presara deasupra lor chimen si se asaza in tava. Aceasta se pune in cuptorul cald, la copt.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Prajituri simple

Prajitura cu visine

Placinta de dovleac

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa