Saratele

Daca astepti musafiri si serviti bere, pregateste saratele. Acestea sunt cele mai bune aperitive.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g branza sarata
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • o ceasca de lapte
  • faina cat cuprinde
  • chimen

Mod de preparare

Daca astepti musafiri si serviti bere, pregateste saratele. Acestea sunt cele mai bune aperitive. Se dizolva drojdia in lapte. Se amesteca untul (untura, margarina) cu o cana de faina, se adauga branza rasa, drojdia dizolvata, 1 ou. Se framanta si se mai adauga faina pana cand obtinem un aluat bun de intins. Se pune aluatul la frigider unde se lasa 3-4 ore (se poate lasa si de pe o zi pe alta ). Se imparte aluatul in 4, se intind foi de 0,5 cm grosime, se ung cu un ou batut, se presara chimen sau susan, se taie fasii in lung apoi se taie saratelele cam de 7 cm lungime. Se aseaza in tava si se coc la foc potrivit aproximativ 15-20 min


Se serveste ca aperitiv.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos