Trandafiri si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie - DE POST

Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie este o mancare delicioasa de post. Eu prin traditie de familie folosesc la maximum legumele autohtone de sezon.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat pt doua rulade (placinte)
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 kg faina
  • 100 ml ulei
  • 50 grame drojdie
  • 100 grame seminte floarea soarelui neprajite
  • mac pt decor
  • Umplutura cu sfecla rosie
  • -1 kg sfecla rosie
  • 500 grame mere
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite chimen
  • otet in care am avut gogosari
  • piper
  • sare
  • 3 linguri cu varf de gris
  • Umplutura cu morcov si telina
  • -3 bucati morcov
  • o telina mare
  • 100 ml ulei
  • o mana de stafide
  • piper
  • sare
  • 2 lingurite cu varf praf de curry
  • 3 linguri cu varf de gris

Mod de preparare

Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie este o mancare delicioasa de post.

Eu prin traditie de familie folosesc la maximum legumele autohtone de sezon.Si atunci m-am gandit sa fac o placinta de post cu o umplutura neconventionala.Am ales sfecla rosie care e foarte dulce cu mere ca sa ii mai inmoaie dulceata si sa elibereze suc pt topit.Am folosit ca si condiment de baza chimenul. Apoi m-am gandit sa fac si ceva cu morcov si telina, iar ca si condiment principal curry. Am ramas uimita cat de gustoase pot fi aceste umpluturi pentru prima data facute de mine si cred mai neobisnuite in practica culinara.
Cartofii se fierb, dupa care se paseaza si se lasa la racorit.Se dizolva drojdia si se incepe a face un aluat clasic de paine folosind cartofii, drojdia, semintele, uleiul, sare si apa calduta de la fiert cartofii.Se framanta bine un aluat tare (la crescut aluatul cu cartofi se mai inmoaie).Se lasa la crescut.

Pregatirea umpluturilor pentru trandafiri si Rulada smechera "Martisor"

4

1) Sfecla si merele se rad pe razatoarea mare si se pun la topit in ulei cu sare, chimen si piper.Se lasa la foc mic din cand in cand adugand cate un pic de apa de la cartofi, daca nu s-a inmuiat sfecla.Cand sfecla si merele sunt fierte se adauga cateva linguri de otet in care au stat gogosari.Se mai trage cateva clocote si se pune grisul.Se lasa la racorit descoperit sa iasa aburii si compozitia sa fie cat mai uscata.
2)Morcovul si telina se rad pe razatoarea mare si se pun la topit in ulei cu sare, piper curry si stafide. Se evita a se adauge apa daca nu e nevoie, pt ca compozitia sa fie cat mai uscata. Cand e aproape gata se adauga grisul si se da la racorit descoperit ca sa iasa aburii .

Aluatul crescut se imparte in doua. Din fiecare bucata se mai separa o mingiuta din care vom face plasa de deasupra ruladei.
Rulada dupa ce am asezat-o in tava la crescut se inteapa adanc cu un bat de la frigarui pentru a lasa gauri prin care sa se elimine aerul su aluatul sa stea lipit de umplututa la copt.
Din mingiutele de aluat lasate se face o plasa prin taierea aluatului iar la intins ochiurile se desfac si se aseaza peste rulade. Pt aspect se arunca un pic de mac pt decor. Se coc circa o ora. Primele 15 minute la foc mic in cuptor preincalzit si apoi la foc mai mare.
Aceste rulade se pot face cu N... umpluturi cum ar fi: varza murata calita cu nuci, spanac cu orez, ciuperci cu cartofi, ceapa cu masline, urzici, etc.
Din aluatul si umpluturile de mai sus putem modela tradafiri. Trandafirasii se coc usor, frumos, sunt foarte aspectuosi, poti sa-i faci de orice dimensiune, nu trebuie sa ii taiem, nu se sfarma. Recomand mai degraba modelarea trandafirasilor din aceste ingrediente, decat rulada.


Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie se serveste la mic dejun, ca gustare,etc

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este...

Crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca