Bors de miel

Nelipsit de pe masa de Pasti

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • capul
  • gatul si un picior de miel
  • 4 cepe mici rosii si albe sau 1 ceapa mare
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingura pasta de rosii(preparata in casa)
  • ½ de ardel rosu
  • ½ de telina
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • 1 legatura loboda
  • 500 ml bors proaspat
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • cca 100-150 gr paste din cele foarte subtiri

Mod de preparare

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa ce da in clocot, aruncam apa, punem alta (fierbinte) si mai lasam la fiert cca 40 de minute. Se spumeaza ocasional adaugand apa daca este necesar, in asa fel incat sa avem cel putin 3 litri de zeama cand carnea este gata.

Intre timp taiem ceapa marunt si o calim in ulei atat cat sa se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si dam deoparte.

Dam telina prin razatoarea cu ochiuri mici iar ardelul si zarzavaturile le taiem marunt.

Cand carnea este aproape gata adaugam telina, ardelul, ceapa verde si sare dupa gust si mai lasam la fiert 10 minute. Punem apoi borsul, zarzavaturile si pastele, amestecam si continuam fierberea pentru inca 5- 10 minute.

Se serveste dupa gust cu ardel iute si/sau dres cu smantana.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!