Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico

Cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel puţin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cotlete de miel
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 3 foi salvie
  • 1 lingura rozmarin
  • 3 linguri otet balsamico
  • 2 linguri miere
  • 1/8 litru vin rosu
  • 250 ml supa clara de legume
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cotletele de miel se spala rapid sub jet de apa rece si se usuca cu hartie absorbanta de bucatarie. Din ulei de masline, usturoi tocat fin, frunze de salvie si de rozmarin proaspat, piper si sare se face o marinada.

Cotletele se cresteaza, cu un cutit bine ascutit, de 2-3 ori la marginile cu grasime, pentru ca la prajit sa nu se curbeze.

Cotletele se pun intr-o forma plata sau intr-un castron si se acopera cu marinada.

Se lasa sa stea, acoperite, cel putin 3 ore la loc racoros.

Se scot cotletele din marinada si, fara a mai folosi alta grasime, se prajesc in tigaie cca. 3-5 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare maroniu-aurie. Se scot din tigaie si se pastreaza la cald.

Se scurge surplusul de grasime din tigaie, apoi se pune din nou tigaia pe foc. Fondul ramas in tigaie se dizolva cu otet balsamico, amestecand continuu cu telul. Apoi se adauga mierea si vinul rosu. Se da sosul in clocot, apoi se fierbe la foc moderat cca. 5 minute. Se adauga apoi supa clara de legume si se mai fierbe la foc moderat inca 10 minute. Se adauga apoi smantana, se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper. Se stinge focul, apoi se introduc cotletele in sos.

Se lasa cotletele cateva minute in sos, pentru a se impregna in sosul de miere si balsamico.

 

Sugestie

Cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel puţin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider.


Cotletele de miel in sos de miere si balsamico se servesc calde alaturi de garnitura preferata.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Toata lumea se bucura cand fac papanasi. Din aceste ingrediente iti vor iesi 4...

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii