Pasca marmorata ( fara aluat)

Recunosc: nu imi prea place sa framant ( desi ma descurc), motiv pentru care retetele mele vor fi mereu destul de simple si rapide. Si cum pasca nu poate lipsi de pe masa de Paste, am inventat o reteta pe gustul meu.

Portii
1
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g branza dulce de vaci
  • 6 oua mari
  • 400 g smantana
  • 200 g margarina
  • 200 g zahar din stevie
  • 10 linguri faina de orez
  • un praf de sare
  • 200 g stafide aurii
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 picaturi esenta de vanilie
  • 3 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • zahar pudra cu aroma de vanilie ( pentru decor)

Mod de preparare

Punem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase.

Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand foarte bine amestecul.

Adaugam apoi faina, putin cate putin si amestecam

bine.

La final adaugam smantana si apoi stafidele.

Stingem praful de copt cu zeama de lamaie si turnam in compozitie, alaturi de esenta de vanilie, omogenizand.

Punem jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt .

In cealalta jumatate adaugam cacaoa si turnam peste cealalta.

Dam la cuptorul preincalzit pentru 75 de minute ( verificam daca este coapta cu ajutorul unei scobitori).

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...