Dovlecetti

Dovlecetti este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovleac-spaghetti
  • linguri de ulei de masline
  • 250 de grame de branza tofu
  • sare de mare si piper proaspat macinat dupa gust
  • un pahar mare de sos marinara.

Mod de preparare

Va prezint o leguma-cameleon, denumita dovleac-spaghetti, pentru ca, dupa coacere, se desface in suvite subtiri, ca niste spaghetti...vegetale, aratoase, gustoase si deloc paste fainoase.

Dovlecetti este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte, se stropeste cu ulei, sare si piper, se inveleste cu folie de aluminiu si se pune la copt pentru 35-40 de minute. Intre timp preparam sosul marinara: 500 de grame de rosii, 3-4 catei de usturoi, busuioc verde tocat marunt, un praf de cimbru, un praf de rozmarin, sare, piper. Se pune usturoiul pisat, se adauga apoi rosiile fara samburi si pielite, tocate marunt, urmeaza celelalte ingrediente, se amesteca bine si se fierbe 30 de minute, avand grija sa se omogenizeze bine. Dovleacul se scoate, se lasa un pic sa se raceasca si se apasa usor cu furculita, pentru a se forma franjurii gen spaghetti. Branza tofu se pune intr-o oala mica, se acopera cu apa si se lasa la foc mediu, pentru omogenizare.
Amestecam in rastimpuri sa nu se prinda, iar cand obtinem un sos de consistenta dorita luam oala de pe foc si turnam sosul peste dieteticele noastre spaghetti de dovlecel.


Deasupra ornam cu sosul marinara. S-o savurati sanatosi, voiosi si aratosi!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca