Mancare de primavara cu masline si mazare

Un pranz usor si sanatos cu mancare de masline si mazare, alaturi de salata de legume si paine prajita.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Mancare de primavara cu masline si mazare

Ingrediente

  • 3 cepe mici
  • 1 morcov taiat rondele
  • 200 g masline slab sarate
  • 100 g mazare
  • 2 frunze de dafin
  • o jumatate de lingurita delikat
  • un varf de lingurita sare
  • un varf de lingurita piper
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa
  • 2 linguri de bulion
  • Pentru decor:
  • cateva felii de lamaie si frunzulite de patrunjel proaspat.

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute. Cand scade apa, adaugam maslinele si mazarea si mai adaugam apa, cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute. Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare, 2 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi, punem o lingurita cu faina, intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, apoi se ia focul. Se decoreaza cu patrunjel proaspat si cateva felii de lamaie. Se serveste cu salata de legume si paine prajita. Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/mancare-de-primavara-cu-masline-si.html

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...